Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Co nového?
Queen Mary 2 kotví v Pireu, bude sloužit jako hotel
 
      12. srpna - Do přístavu Pireus u řecké metropole dnes dorazila největší dopravní loď světa Queen Mary 2. Obří luxusní plavidlo bude sloužit jako plovoucí hotel, v němž bude ubytováno několik stovek osobností, včetně některých hlav států, které přijedou na olympiádu do Atén.

 
Měli by mezi nimi být například francouzský prezident Jacques Chirac či americký exprezident George Bush starší. Queen Mary 2 je součástí flotily, na níž najde během olympijských her ubytování na 10.000 osob. Je už pátým "hotelovým" plavidlem, které v Pireu zakotvilo. Do pátečního slavnostního zahájení mají do přístavu připlout ještě tři další.

Organizační výbor olympiády si na Queen Mary 2 pronajal všech 1310 kabin za průměrnou cenu kolem 600 eur na noc (asi 19.000 korun). Pro "olympijskou rodinu" rezervoval třetinu kabin lodi; na začátku července však začal nabízet k pronájmu volné kabiny. Soukromá řecká společnost, která je zprostředkovatelem pronájmů, ceny zvedla na 800 až 2350 eur za noc. V přístavu Pireus panují přísná bezpečností opatření. Na místě hlídkuje tisícovka policistů a dalších strážců pořádku, přístup do přístavu je bedlivě kontrolován.

ČTK

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>