Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Co nového?
SPORT Life, boat Brno, Caravaning Brno - předběžná tisková zpráva
 
      23. listopadu - Letošní sportovní veletrhy ? 4. mezinárodní sportovní veletrh SPORT Life, 4. mezinárodní výstava lodí a vodních sportů boat Brno

 
a 3. mezinárodní výstava karavanů a obytných automobilů Caravaning Brno jsou opět v mnoha ohledech rekordní.

Zúčastnilo se jich na 400 vystavovatelů z 11 zemí, celkem obsadili 10 pavilonů. Celá akce se odehrávala na ploše asi 30 000 m2, což odpovídá rozměru zhruba tří velkých fotbalových hřišť. Podle aktuálních statistik návštěvnosti komplex tří veletržních projektů navštívilo 38 000 příznivců sportu, což znamená nárůst 35,7 % oproti plánu a nárůst o 6,5 procenta ve srovnání s rokem 2004. Přesná čísla budou k dispozici po auditu. Oproti minulým ročníkům navíc začínají tyto projekty nabírat skutečného obchodního ducha, neboť roste i počet setkání se stávajícími i potenciálními obchodními partnery. Aktivní účast je tedy pro vystavovatele stále efektivnější. Ani mezinárodní ráz akce není zanedbatelný ? na SPORT Life dorazili návštěvníci z 25 zemí světa.

?Celá trojka veletrhů je větší po všech stránkách ? plocha, počet návštěvníků i vystavovatelů. Pro naši práci je důležitým faktorem spokojenost obou skupin. S potěšením mohu konstatovat, že převážná většina vystavovatelů vyjádřila maximální spokojenost s touto akcí. Z toho, jak pavilony praskají ve švech, lze usoudit, že i návštěvníci z řad veřejnosti si odnesou spoustu informací a z akcí doprovodného programu i zážitků na celý život,? komentoval průběh veletrhu vedoucí manažer Petr Navrátil. ?Běhá mi z toho mráz po zádech ? příjemný ? můžeme být spokojeni, že naše celoroční práce se teď zúročila,? doplnil své osobní dojmy.

Sportovní veletrhy zahájila mezinárodní vědecká konference Sport a kvalita života s podporou Visegrádského fondu. Představitelé tělovýchovných fakult, zástupci ČSTV i lékaři specialisté se shodli, že procento lidí, kteří nesportují, je v ČR stále velké. Svoji významnou roli v masové osvětě hraje právě veletrh. Dvoudenní akci, které se účastnili odborníci také ze Slovinska, Slovenska a z Rakouska, pořádala Fakulta sportovních studií Masarykovy univerzity v Brně.

Hlavním tahákem výstavy boat Brno byla expozice firmy Diamont Marine, s. r. o., Praha. Letos se poprvé představily i firmy, které se zabývají servisem plavidel. Zaujala též rekonstruovaná loď mořeplavce Richarda Konkolského. Živo bylo i v bazénu, ve kterém prezentovali žabí muži nejmodernější potápěčskou techniku.


Řekli o veletrzích:

Helmut Winkler, vedoucí manažer Caravan Salon Messe Düsseldorf a člen představenstva Veletrhy Brno, a. s.:

Veletržní areál v Brně jsem navštívil počtvrté, na výstavě Caravaning jsem poprvé. Velice se mi líbí strategické spojení trojice sportovních veletrhů. Navzájem se doplňují a člověk se při návštěvě může informovat o všech druzích sportu. Výstaviště má zvláštní šarm, je zde dobré spojení moderních pavilonů se staršími, v nichž panuje příjemný duch pro obchodní jednání.

Strukturu vystavovatelů tvoří nejen karavany, ale též vybavení pro kempy ? jde o dobrou kombinaci. Vyhlídky této akce vidím velmi optimisticky. Zaujali mne vystavovatelé, kteří představují i na naše poměry poměrně drahé exponáty v cenách až tři miliony korun. Mezi nimi se mi líbil obytný automobil do terénu. Byl jsem překvapen, že se tyto drahé karavany v ČR nabízejí.

Graham Nisbet, obchodní vedoucí mezinárodního prodeje společnosti Princess Yachts International plc.:

Na veletrhu boat se prezentujeme už počtvrté a nebudeme chybět ani na dalším ročníku. I díky tomuto veletrhu se nám daří obchodní politika nejen v ČR, ale i ve střední a východní Evropě. Spoléháme na to, že prostřednictvím brněnské výstavy pronikneme do povědomí podnikatelů v tomto teritoriu. Brno má totiž strategickou polohu.

Ernesto Colnago, světový výrobce kol:

ČR jsem navštívil poprvé a jsem rád, že jsem ihned zavítal na brněnský sportovní veletrh. Má velmi dobrou úroveň, důležité je, že výstaviště leží na strategickém místě v Evropě. V expozicích se prezentuje řada známých značek, člověk tady najde prakticky vše, co je k cyklistice třeba. Proto jsem také udělil licenci české firmě, která zde prezentuje naše kola.

Josef Zimovčák, účastník závodu Tour de France na vysokém kole, mistr světa a držitel rekordu v jízdě na 24 hodin:

Veletrh SPORT Life je nádherný už z toho důvodu, že na něm lidé diskutují, jaké kolo, helmu, brýle, rukavice a podobně by chtěli vlastnit. V Brně se z normálních lidí vlastně stávají ?profesionální cyklisté? a přitom na kole jezdí jen rekreačně. Vyměňují si informace, kolik kilometrů mají v nohou. Reakce na cyklistickou část sportovních veletrhů jsou neuvěřitelně pozitivní.


Georgis Patenidis, prezident České asociace silných mužů:

Proti loňskému ročníku má veletrh stoupající tendenci. Byli jsme až překvapeni velkým počtem diváků, kteří zhlédli pátý ročník Československého poháru silných mužů. V pavilonu C byla nádherná atmosféra, dovolím si říci pěkné komorní prostředí. Prošel jsem si celé výstaviště a obdivoval spinning a biketrial. Také je zde řada novinek pro fitcentra.

Michal Mesároš, majitel Marinbikes.CZ:

Na veletrhu SPORT Life jsem letos poprvé a jsem velmi příjemně překvapen. Jde o moc pěknou výstavu, na úrovni výstav západních, což je zásluhou i vynikajícího areálu na světové úrovni. Velice mne překvapilo množství špičkových exponátů a velká návštěvnost. Na výstavišti se firma určitě bude prezentovat i na příštích ročnících. Také listopadový termín nám vyhovuje, neboť jde vlastně o přípravu na příští sezonu. Je vidět, že lidé mají o cyklistiku zájem, což se mi líbí.

www.boatbrno.cz

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>