Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Co nového?
Hodonín se pře s podnikatelem kvůli výletní lodi Konstancie
 
      Hodonín 11.června - V Hodoníně se přou představitelé radnice s podnikatelem Františkem Ondrušem kvůli výletní lodi Konstancie. Parník patří městu, Ondruš jej má pronajatý. Radnice nechala nyní loď zmodernizovat. Kvůli úpravám začalo plavidlo letos vozit turisty až o uplynulém víkendu, tedy se zpožděním. Ondruš tvrdí, že měl opravenou loď dostal dříve. V květnu přišel na tržbách o přibližně 160.000 korun. Město pochybení odmítá.

 

"Podnikatel o termínech oprav i o tom, kdy mu bude loď dodána, věděl. Chyba není na straně radnice. Navíc loď je po úpravách modernější. Město přitom nežádá zvýšení nájmu za loď," řekl dnes ČTK hodonínský starosta Lumír Šimeček. Zdůraznil, že podle smluv měla být modernizace hotova do 30. května. Dodavatel se tedy opozdil jen o několik dní a zaplatí za to sankce.

Ondruš má na věc jiný názor. Poukazuje na to, že Konstancie měla vyjet na vodu již 1. května. Obvykle vozí turisty již od března, přičemž duben a květen patří vzhledem ke školním výletům k nejúspěšnějšímu období sezony. Byla dodána pozdě a ještě se na ní musely některé věci na místě dodělávat, uvedl podnikatel. Obě strany trvají na svém, spor ale chtějí řešit smírně.

Konstancie, která od roku 2002 brázdí řeku Moravu u Hodonína, byla v uplynulých měsících zrekonstruována za bezmála 1,2 milionu korun. Po modernizaci je plavidlo pro 60 pasažérů zateplené a nově je schopno přepravit až 15 jízdních kol. Hlavním tahákem je nově vytvořená horní paluba.
Ročně se Konstancií sveze téměř 10.000 turistů.

ČTK

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>