Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Co nového?
Lodě na vodě Praha
 
      20.dubna - Praha - Motorové lodě, nafukovací čluny, plachetnice, motorové jachty, lodní motory a lodní bazar nabídla mezinárodní výstava lodí,

 
lodního příslušenství a vodních sportů s již dobře známým názvem Lodě na vodě. Návštěvníci si je mohli prohlížet od čtvrtka do neděle ve stanech, pod širým nebem a i přímo na vlnách Vltavy.Výstava se uskutečnila na jejích obou březích, a to mezi Železničním a Palackého mostem. Lákadlem na levém břehu, na Hořejším nábřeží se stala obsáhlá expozice s doprovodným programem Navy Centra. Druhá část výstavy zahrnující ostatní vystavovatele se včetně doprovodného programu se odehrála na pravém břehu řeky, na Rašínově nábřeží.

Uskutečnit výstavu pod širým nebem je pro každého pořadatele značné riziko. Tentokrát, ačkoliv počasí na dva dny ukázalo svou odvrácenou tvář, však sázka na nejistotu vyšla. Ani páteční proudy vody a sobotní značné ochlazení neodradily návštěvníky od úmyslu prohlédnout si novinky na trhu a případně vyhlédnout si loď nebo naplánovat dovolenou.

Návštěvníkům výstavy byl po celé čtyři výstavní dny k dispozici také náš stánek. Obrovský zájem veřejnosti poutal zejména časopis Lodě ?zdarma?, kterého se za celou dobu výstavy prostřednictvím našich hostesek a výdejních stojanů rozdalo na čtyři a půl tisíce kusů. Tentokrát se ukázal jakožto zvláštní vydání obsahující seznam vystavovatelů v rozšířené, dvacetistránkově verzi. Ti z Vás, kteří jste se na výstavu nedostali, a tudíž se vám do rukou nedostal, můžete využít jeho elektronickou podobu a on line jej stáhnout ze stránek lode.cz. V nejbližší době bude rovněž k dispozici na našich distribučních místech.

Návštěvnická veřejnost měla tedy na výstavě možnost vidět kromě stálic našeho lodního trhu, jako jsou charterové nabídky a menší plachetnice, různé motorové čluny a lodí i některé opravdové novinky, které se doposud na žádné z lodních výstav neobjevily. Díky prezentaci na vodě mohly připlout mnohem větší exponáty. Tady za zmínku určitě stojí například expozice říčních obytných lodí.

Zajímavých exponátů na výstavě však bylo rozhodně mnohem víc. Potvrdilo se, že vystavovat lodě na vodě je atraktivní a výstava konaná v centru velkoměsta dokáže přitáhnout i širokou veřejnost, která by jinak do hal za městem možná cestu nenašla. Pro popularizaci lodí a lodních sportů byl tedy učiněn další významný krok.

Petr Zajíček - redakce

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>