Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Co nového?
Wenger Alinghi - nůž pro jachtaře
 
      V říjnu roku 2006 informoval švýcarský výrobce nožů, firma Wenger, o uzavření kontraktu s obhájcem titulu amerického poháru jachtařů, týmem Alinghi.

 
Spolupráce mezi těmito dvěma silnými švýcarskými týmy vedla k tomu, že na světlo světa vyšla nová unikátní řada nožů - Wenger Alinghi..


Spojení dvou nejsilnějších švýcarských symbolů vedlo ke zrodu nože speciálně navrženého pro námořníky a jachtaře. Jachtařský nůž Alinghi je ukázkou nebývalé preciznosti, kvality a hledání nejlepších možných řešení - soustřeďuje v sobě funkce a širokou škálu možností použití, které jsou nepostradatelné pro život každého jachtaře. Každý, kdo se podívá na trup lodi a nůž, musí si povšimnout několika nesporných podobností: linie, funkčnosti, síly a ušlechtilosti. Oba týmy mají mnoho společného: stejný smysl pro přesnost a stejné požadavky na kvalitu. Spojení s posádkou Alinghi vedlo ke zrodu velkolepého produktu, ve kterém můžete rozeznat siluetu žraloka s jeho typickou ploutví, nořící se z vln jako nůž.


Posádka Alinghi sestavila pro tuto speciální řada nožů pro námořníky specifikace, designéři společnosti Wenger přepracovali symetrii čepele pro dosažení větší pevnosti. Vzhledem k jeho zamýšlenému použití ve slaném prostředí http://www.empa.ch byl nůž podroben přísným antikorozním testů, provedených EMPA švýcarskou národní laboratoří pro testování materiálů. Přepážky vyrobené z aluminia byly ošetřeny novými antikorozními činidly.



Jachtařský nůž Alighni od Wengera pokračuje v dlouhé tradici výroby švýcarských armádních nožů, zahrnujících v sobě velké množství užitečných vlastností na tom nejmenším možném prostoru. Každý z členů posádky Alinghi je vlastníkem tohoto nože a poprvé měli možnost jej použít při zahájení 32. amerického poháru jachtařů, který odstartoval 3. dubna 2007 ve španělské Valencii www.americascup.com.


Nůž pro jachtaře je v současnosti dodáván na trh jako model SUI1 Alinghi a patří se svými 21 funkcemi mezi nejkomplexněji vybavené z celé řady nožů NewRanger.Důležitou součástí nože je víceúčelový nástroj pro jachtaře. Tvoří ho otvor na povolování šeklů (shackle opener ), svazka - hrot na uvolňování uzlů (marlin spike ), měřítko inch/cm a jehla.

Model Alinghi SUI1 má klasické zoubkované ostří s délkou čepele 100 mm. Jeho další součástí je multifunkční nástroj sdružující v sobě úzké ploché kleště, štípací kleště a ozubené čelisti pro přidržování a utahování matek. Nedílnou součástí výbavy jsou dva bity uložené v malé kapsičce v kordurovém pouzdře, které se při použití upevňují do adaptéru na střence nože. Nechybí samozřejmě otvírák na konzervy, otvírák na lahve s plochým šroubovákem, vývrtka a bodec.

Světovou novinkou je patentovaná bezpečnostní pojistka proti samovolnému zavření nože - ovládací tlačítko s typickým švýcarským helvétským křížem, umístěným na střence nože.
Dalším velkým plusem je elegantní ergonomicky tvarovaná střenka skýtající lepší úchop, která je opatřena speciálním protiskluzovým materiálem.


Cena 3.600,- Kč







Dovozce:
Acron Czech s.r.o.
Veleslavínská 150/44
162 00 Praha 6

Vzorkový prodej:
Velkosklad s outdoorovým vybavením
Evropská 695/73 (OD Billa Červený vrch)
160 00 Praha 6

www.acron.cz

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>