Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Co nového?
Publikace RYA VHF Příručka a RYA Jak přežít na moři právě v prodeji
 
      Právě vyšel český překlad nejlépe prodávaných učebnic renomované britské organizace RYA

 
RYA VHF Příručka
Autor: Tim Barlett

Zeptejte se libovolné skupiny studentů na kurzu radiotelefonie, proč se chtějí naučit pracovat s lodní VHF radiostanicí - naprostá většina vám odpoví, že kvůli "bezpečnosti". Když se budete vyptávat dále, pravděpodobně většina řekne, že hlavně chtějí umět zavolat o pomoc.

VHF Příručka patří je nezbytné doplňující čtení pro účastníky kurzu radiooperátora VHF SRC, ale i pro všechny jachtaře, kteří se chtějí naučit s lodní vysílačkou správně zacházet. Díky kombinaci čtivě napsaného textu a mnoha názorných barevných ilustrací pro vás bude toto častokrát obtížné téma zábavné a snadno srozumitelné.

Knížka nabízí ucelený přehled ovládání a obsluhy moderní VHF radiostanice na rekreačních lodích, vše velmi přehlednou a srozumitelnou formou s množstvím barevných obrázků.


RYA Jak přežít na moři
Autor: Keith Colwell

Jachting je jednou z nejbezpečnějších volnočasových sportovních aktivit. Stejně jako v každém sportu, ve kterém se dostáváme na samé hranice našich schopností, existuje i v jachtingu možnost nehody či zranění. Náležitá příprava nám pomáhá lépe se vypořádat s krizovými situacemi a značně zvyšuje naše šance na přežití.

RYA příručka Jak přežít na moři je doplňkem ke kurzu ISAF - Přežití na moři, jenž je u mnoha regat nezbytný pro minimálně dva členy posádky.

Publikace Jak přežít na moři se věnuje prevenci a řešení nejrůznějších rizikových situací, které nás mohou potkat na moři. Zdůrazňuje význam správného záchranného vybavení a nabídne vám rovněž informace jak a kdy je použít. Kniha je stejně jako ostatní RYA publikace přehledná a bohatě ilustrovaná, nabitá užitečnými praktickými informacemi. Vyzbrojení těmito znalostmi a vhodným vybavením zvládnete každou situaci na moři, bez ohledu na to, jak je závažná, s odhodláním a sebedůvěrou, které jsou zásadní pro přežití.

Více publikací a objednávky na www.gps -navigace - mapy.cz

redakce

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>