Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Co nového?
Nymburské vlastivědné muzeum představí krásy moře z celého světa
 
      Víc než tisíc druhů lastur všech velikostí představí nová výstava Vlastivědného muzea v Nymburku, která začne ve čtvrtek pod názvem Krásy moře.

 
Výstavu doplní preparáty ryb, krabů a korálů i modely plachetnic a lodí. ČTK to dnes řekl pracovník muzea Jiří Rejsek. Mezi nejpřitažlivější exponáty patří preparát největšího kraba na světě, který měří více než metr, návštěvníci uvidí také hlavu žraloka kladivouna.
Vystavené exponáty pocházejí ze všech světových moří od Filipín přes Tchaj-wan a Madagaskar až po Kalifornii. Výstava je z největší části vytvořena ze soukromé sbírky Josefa Podhajského z Hradce Králové. Expozice je doplněna o věci ze sbírek Národního muzea v Praze, Východočeského muzea v Hradci Králové a sbírek pořádajícího muzea. Podobnou výstavu už před třemi lety uspořádalo Polabské muzeum v Poděbradech na Nymbursku, pod jehož správu vlastivědné muzeum spadá. "Mělo to slušný ohlas, proto jsme se to rozhodli udělat tady, jen jsme výstavu obměnili a rozšířili," řekl Rejsek. Výstava trvá do 28. února 2002.

ČTK. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>