Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Co nového?
Festival na Brněnské přehradě
 
      Netradiční divadelní festival odehrávající se v zimní loděnici Brněnské přehrady nebo na palubě plujícího parníku připravilo brněnské Divadlo Husa na provázku.

 
Jedenáctidenní festival českých a francouzských souborů začne 11. června. Smyslem akce je podle organizátorů hledání nových prostor pro umělecká představení a propagace ekologické lodní dopravy.

"Brňané se mohou těšit na řadu vystoupení hudebního nebo divadelního žánru, ke zhlédnutí bude také výtvarná výstava," řekl dnes novinářům ředitel Husy na provázku Petr Oslzlý. Mezi účinkujícími se představí například kapela Hradišťan, brněnská rocková seskupení Tara-Fuki a Boo. Divadelní představení jsou v režii pořádající Husy na provázku, brněnského HaDivadla a pražského Divadla Archa. Zvláštním hostem festivalu je Théatre du Pré Perché z francouzského města Rennes. "Symbolické je, že tento soubor hraje pouze na dvou svých lodích, s nimiž brázdí tamní řeky," poznamenal Oslzlý.

Francouzi předvedou typický hudební žánr země galského kohouta, šanson. Divadelní akce mimo prkna domovské scény pořádá Husa na provázku už od roku 1973. Za poslední tři roky se podobné festivaly konaly například na brněnském náměstí Svobody, na Zelném trhu nebo v prostorách brněnského přístaviště.

ČTK

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>