Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Co nového?
Brno dnes po sedmi letech otevřelo říční koupaliště Riviéra
 
      Brňané ode dneška mohou zamířit do sedm let uzavřeného areálu říčních bazénů Riviéra. Bazény jsou však v tak špatném stavu, že vyžadují opravu.

 
"Lidé mohou zatím aspoň využít jejich okolí například ke slunění a procházkám. K dispozici jsou i sprchy," řekl dnes novinářům primátorův náměstek Pavel Kuba. Do areálu se nebude platit vstupné. Přístup je možný z Bauerovy ulice či z druhé strany lávkou přes řeku Svratku.

Koupaliště před měsícem získalo město zpět od podnikatele Josefa Kolaříka. Kolařík se v polovině 90. let zavázal, že bude pronajatý areál udržovat v provozu a každý rok ho otevře pro návštěvníky. Již několik let to však nedodržoval. Kuba uvedl, že v příštím roce už by se Brňané možná mohli koupat v opravených kaskádových bazénech.

"Zpracujeme studii oprav areálu, ale také rozsah škod, které budeme zřejmě požadovat po firmě Riviéra," uvedl Kuba. Dodal, že zničena je i většina technických zařízení koupaliště. Město podle Kuby vyčlenilo ze svého letošního rozpočtu 5,5 miliónu korun na úpravy areálu a zeleně v areálu u Svratky. Výměny se dočkal i písek na všech dětských hřištích.

ČTK

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>