Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Legislativa
APL - Odpověď na reakci čtenáře ve ?fóru lode.cz?
 
      11. srpna - Zveřejňujeme stanovisko APL k informacím o proběhlé schůzce na MD a s tím souvisejícími příspěvky čtenářů ve fóru.

 
Na schůzku na MD asociace nebyla pozvaná a nebyl přítomen žádný delegovaný zástupce.

nformace o ?stáří plavidel?? je mylná. Pokud se jednalo o problematiku plavby motorových lodí zejména na Slapech a Orlíku, zaslala asociace 29.3.2005 otevřený dopis ministru dopravy ČR Ing.M.Šimonovskému na podporu plavby motorových lodí včetně návrhů na zlepšení podmínek pro plavbu tak, aby normy odpovídaly situaci v okolních zemích EU.

9.4.2005 Ing.V.Kocourek (náměstek ministra MD) odpověděl na naše připomínky s přesvědčením, že ???..bude nalezena kompromisní varianta novely vyhlášky č.241/2002 Sb., která bude zohledňovat jak zájmy životního prostředí, tak zájmy sportovní a rekreační plavby.?.

Poslední akcí asociace v této problematice byl dopis ze 14.6.2005 na MD (Ing.V.Kocourkovi), kdy jsme nabídli spolupráci na přípravě novelizované vyhlášky a přílohou dopisu byla podpisová akce na podporu plavby (300 podpisů), iniciovaná členy APL (P.Klimeš a P.Zajíček) a dále byl přiložen na CD projekt rekreační plavby Labe ? Vltava připravený J.Belingerem.

Všechny písemnosti měly formu otevřeného dopisu a na požádání poskytneme úplný text. Od ostatních informací v této problematice se distancujeme.

V Praze 11.8.2005

Ing. Libor Záruba, za výbor APL

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>