Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Závodění
Brabec, Vydra a Sahula trénovali na jachtě
 
      V sobotu 22.5.04 se na Modré loděnici na Slapech sešli členové VIP posádky, aby spolu absolvovali první trénink před odjezdem do Chorvatska na regatu San Pellegrino Cup.

 
Kapitán Lubomír Brabec se ujal své funkce a provedl mistrně jachtu nárazovým severním větrem. Ani ostatní členové posádky ovšem nezůstali pozadu. Václav Vydra a František Sahula se ukázali platnými členy posádky, když zvládali bezchybně ovládat plachty a kormidlo.

Dokonale tak využili svých zkušeností z předchozích plaveb. Václav Vydra se v rozhovoru pro server www.lode.cz přiznal, že pravidelně jezdí na loď do Chorvatska. Vladimír Brabec naopak získal cenné zkušenosti při poslední měsíční námořní výpravě do Antarktidy. Kromě tréninku, který brali všichni velmi vážně, se našel ovšem také čas na pózování pro fotoreportéra.

Dalšími členy VIP posádky, kteří se prvního tréninku nemohli pro značné pracovní vytížení zúčastnit, jsou Lucie Výborná a Jana Paulová. Kormidelníkem posádky je olympijský reprezentant v lodní třídě Laser, Martin Trčka.


San Pellegrino Cup je významnou českou námořní regatou, kde se v hlavním závodě soutěží o 15.000,- EUR pro vítěze. San Pellegrino Cup startuje již 5.6. v chorvatské Vodici.

redakce Ré

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>