Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Závodění
Co řekli favorité před startem do navigační etapy - Luděk Sejkora.
 
      Marína Agana 29.9.04 ? Kapitán vedoucí lodě závodu Pohár Niké po dvou rozjížďkách, Luděk Sejkora poskytl krátký rozhovor naší redakci. Zde přinášíme jeho přepis.

 
Jedna z nejaktivnějších posádek, která se účastní mnoha závodů ročně má na námořní závody k dispozici krásnou loď Benéteau First 36,7, vybavenou pro vrcholné závody, ve kterých dosahuje pravidelně velmi dobré výsledky. Kapitánem a majitelem lodi v jedné osobě je Luděk Sejkora.

Ré: Jakými plachtami je vybavena Tvoje loď?

Luděk Sejkora: Jedeme na kevlarových plachtách od firmy Victory, máme celou sadu, tzn. 70% , 100%, 140% a 144% kosatku, velkou hlavní plachtu.

Ré: Kdo ve Vaší posádce dělá hlavního trimera?

Luděk Sejkora: My máme trimery dva. Co se týká kosatky, tak na té je Zdeněk Kacálek a Mirek Fanta, co se týká hlavní plachty tak to je Rosťa Mareček jako hlavní trimer.

Ré: Kdo u Vás dělá hlavního navigátora?

Luděk Sejkora: Myslím, že tady je rozhodující spíš taktik a tam se podílí Eva Skořepová, Rosťa Mareček a Jakub Kozelský.

Ré: Která posádka by podle Tebe mohla v tomto závodě nejspíš ohrozit Vaše prozatímní prvenství?

Luděk Sejkora: Samozřejmě jsou tady jak jsem sledoval v podstatě tři lodě, které by nás mohly ohrozit a to je Christopher s Jirkou Spurným, kpt. Němec, kterému kormidluje Skin-Stoklásek a Elan 37 se dvěma Chorvaty, kteří jedou velmi dobře.

Ré: Vyhovuje Ti spíš typově závod systémem denních rozjížděk nebo závody offshore?

Luděk Sejkora: My jezdíme denní rozjížďky a taky offshore závody. Offshore se nám líbí, protože je to dlouhá etapa a ukáže se zde, jak je vyrovnaná celá posádka, protože tam musí dojít ke střídání a je třeba, aby po celou dobu závodu loď jela v plném výkonu, tam se potom opravdu projeví, jak je posádka vyrovnaná.

Ré: Který nejbližší závod plánuješ s Tvojí posádkou?

Luděk Sejkora: Nejbližší závod je hned příští týden a to SANY CUP a pak samozřejmě jedeme na další závod ? ČNR. Tohoto závodu se účastní posádka beze mne a Evy Skořepové, my se chystáme na evropský pohár do Berlína s ?Kafíčkem?.

Ré: Děkuji za rozhovor a hodně štěstí.

redakce Ré

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>