Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Závodění
Lenka Šmídová při prvním startu v SP třídy 470 skončila pátá
 
      30. května - MEDEMBLIK (Nizozemsko) - Lenka Šmídová absolvovala úspěšnou premiéru v lodní třídě 470.

 
Stříbrná olympijská medailistka z třídy Evropa jela minulý týden poprvé Světový pohár v dvouposádkové třídě 470 a na vlnách v nizozemském Medembliku skončily s Američankou Elizabeth Kratzigovou páté. Vítězkami se staly Francouzky Ingrid Petitjeanová a Douroux Nadgeová. Šmídová s Kratzigovou se ve všech třinácti rozjížďkách vešly do desítky a nejlépe jim vyšla devátá jízda, v které skončily třetí. "S výsledkem jsem spokojena, před závodem jsme s Elizabeth trénovaly společně v lodi pouhých jedenáct dnů," řekla Lenka ČTK.

V Nizozemsku si koupila první loď třídy 470. Šmídová plánuje jezdit tuto kategorii s výhledem na olympiádu v Pekingu 2008, neboť Evropa byla z olympijského programu vyškrtnuta. V lednu dojela třetí na SP v Miami v jednoposádkovém Laseru Radial, ale tuto loď považuje technicky za krok zpátky. Ve třídě Finn se na Holland regatě radoval z výhry olympijský vítěz z Atén Ben Ainslie z Velké Británie. Při neúčasti Michaela Maiera byl z českých závodníků nejlepší třináctý Michal Hrubý. Veronika Fenclová obsadila v třídě Laser Radial 20. místo.

Výsledky:

Třída 470 ženy: 1. Petitjeanová, Nadgeová (Fr.), 2. Rechichiová, Parkinsonová (Austr.), 3. De Koningová, Berkhoutová (Niz.), ...5. Šmídová, Kratzigová (ČR/USA). Třída Finn: 1. Ainslie (Brit.), 2. Papathanasiu (Řec.), 3. Vincec (Slovin.), ...13. Hrubý, 39. Lidařík (oba ČR). Třída Laser: 1. Slingsby (Austr.), 2. Zbogar (Slovin.), 3. Radelič (Chorv.), ...43. Trčka, 78. Smetana, 94. Šenkýř (všichni ČR). Laser Radial: 1. De Turckheimová (Fr.), 2. Vickersová (Brit.), 3. Linbjergová (Dá.), ...20. Fenclová, 53. Vaidišová (obě ČR)

ČTK

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>