Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Přístavy
Yacht Club Radava ? nová moderní marína na Orlíku
 
      Orlík, naše malé české moře, cíl mnoha lodních výletů a prázdninových toulek. Orlík, romantické zátoky a stále ještě místa s opuštěnými plážemi.

 
Orlík ovšem pro loďaře znamená mnohdy také divoké kotvení na stále pulsující hladině, jejíž stav se dokáže radikálně změnit často během několika málo hodin. Míst ve fungujících profi marínách je jako šafránu, a tak jsme uvítali milé pozvání do nového yachtclubu, který takové kotviště od letošní sezóny nově provozuje.

molaYachtclub Radava vznikl na místě dávno využívaného kotviště v zátoce naproti YC Barrandov a tábořišti Velký Vír. Nehluboká zátoka má tu výhodu, že se nachází na místě se strmými břehy, které ji v případě snížení vodní hladiny výrazně nezmenšují. Příjemné kotvení u mola vybaveného přípojkami elektrického proudu a vody doplňuje ovšem celá řada dalších služeb.

Snad každého majitele lodě zajímá, co se s jeho miláčkem děje v době jeho zejména delší nepřítomnosti. Tento problém je v YC Radava vyřešen stálou přítomností obsluhy mola, která lodě nepřetržitě sleduje a v případě potřeby odborně zasáhne, loď převáže znovu upevní persening nebo třeba uklidí větrem uvolněné plachty.

YC Radava však nabízí ještě mnohem víc. V doprovodu paní Ivety Sekaninové, která zde vládne ubytovacímu a stravovacímu zázemí, prohlížíme vzorový apartmán a poté pohodlně usazeni do kožených sedaček vstřebáváme příjemnou atmosféru klubovny. Dozvídáme se postupně o dalších službách. K dispozici jsou tu nově rekonstruované a velmi vkusně zařízené apartmánové pokoje s balkonem a výhledem na vodu. Ty si lze pronajmout na celou sezónu a přitom využívat celý systém slev zahrnující i padesátiprocentní slevy na kotvení i restauraci. K dispozici je také Wi-Fi, lodní servis, půjčovna sportovních potřeb a samozřejmostí je parkoviště. V plánu je zbudování potápěčské základny, dostavba vnější terasy s nádherným výhledem, po ukončení letošní sezóny by měla proběhnout další fáze modernizace celého objektu včetně rozšíření ubytovacích kapacit. Zdejší vybavení už v tuto chvíli umožňuje pořádat různá školení a firemní akce, pro něž je připravena samostatná přednášková místnost. V plánu je i celá řada sportovně-kulturních akcí, z nichž první jsou závody dračích lodí, které se budou konat již 20.června.

apartmán YC Radava můžete navštívit i jako nečlenové. Restaurace je Vám k dispozici i pokud například využijete možnosti přistát v zóně pro hosty. Ačkoli je v této zóně stání placené, pro případ návštěvy restaurace nebudete muset kotvení hradit. Poslední místa pro sezónní kotvení jsou ještě k dispozici!

Další informace naleznete na www.ycr.cz, telefon +420 776 211 896.

lode.cz

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>