Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Přístavy
Hřebeny - nová marína s občerstvením na Orlíku
 
      Hřebenská zátoka už po mnoho let sloužila jachtařům pro kotvení. Její výhodná poloha u hráze jakožto výchozího bodu pro plavby Orlíkem

 
a dobrá dostupnost od příjezdové komunikaci ji vždy pro tyto účely favorizovaly.

I když je zdejší marína již přes měsíc funkční, tento víkend byl oficiálním zahájením jejího provozu. Od teď také je zde otevřena restaurace, která , ač je zatím tvořena pomocí pojízdného stánku a pártystanu, nabízí všem loďařům chlazené nápoje a speciality na grilu.
Abyste ochutnali místní speciality, nemusíte přijet pouze lodí. Restaurace je vidět ze silnice mezi hrází a obcí Hřebeny, odkud k ní vede polní cesta. Pokud tedy přijedete autem, zaparkujete v bezprostřední blízkosti a budete si vychutnávat nádherný výhled na zátoku s marínou. Pojedete-li lodí, využijete transitní molo mezi břehem a brankou. Nabídka transitních míst je závislá na stavu vody, v současné době zde lze takto přivázat až šest lodí. Budete-li však najíždět k molu tak, že jej minete vaším levobokem a zejména vyjde-li na vás místo zcela u břehu, dávejte dobrý pozor na kameny pod vodou. Prozrazuje je pouze skalní výčnělek na břehu.


Zvětšit mapu

redakce

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>