Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Co nového?
MDČR -Na vodě nejsi nikdy sám: Domácí bezpečná plavební sezóna 2021 zahájena
 
      Státní plavební správa spolu se zástupci Ministerstva dopravy, vodních sportů i centrály cestovního Ruchu Czech Tourism zahajuje letošní plavební sezonu na českých řekách, jezerech či nádržích.

 
Ta bude vzhledem k epidemické situaci specifická, očekává se totiž velký zájem o prožití volna na vodě a u vody v tuzemsku. Dodržování pravidel a ohleduplné chování všech účastníků provozu na vodních hladinách má za daných okolností podpořit nová kampaň Na vodě nejsi nikdy sám.

"Letos v létě u nás očekáváme intenzivní plavební provoz, který souvisí s rostoucí oblibou prožívání dovolené na vodě a také s omezenými možnostmi či chutí občanů prožít dovolenou v cizině, proto je sezóně 2021 věnována mimořádná pozornost. Prosím všechny o vzájemný respekt a ohleduplnost," říká ministr dopravy Karel Havlíček.

Státní plavební správa, která spolu s policií kontroluje dění na vodních hladinách proto přijímá na letní sezonu osvědčená dopravní opatření na oblíbených a nejvíce provozem zatížených vodních cestách, aby se všichni lidé ve vodě a na různých plavidlech cítili bezpečně. "Pozornost se bude soustředit zvláště na bezpečí koupajících se a lidí na malých plavidlech bez motoru," vyzdvihuje její ředitelka Klára Němcová.

https://www.mdcr.cz/Media/Media-a-tiskove-zpravy/Na-vode-nejsi-nikdy-sam-Domaci-bezpecna-plavebni?returl=/Media

MDČR, redakce lode.cz

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>