Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Závodění
43. Beskydská regata - Memoriál Břetislava Hrubého a Poštovní spořitelna Cup
 
      3. července - Zpráva delegáta KR ČSJ a předsedy PK z 43.Beskydské regaty.

 
Ve dnech 28. ? 31.7.2005 jsem se zúčastnil 43.Beskydské regaty, CTL 052420 pořádané od pátku do neděle Jacht clubem Frýdek ? Místek na Žermanické přehradě, závodu, který je součástí Interpoháru pro lodní třídy Optimist, Evropa, Laser a Laser Radiál.

Zároveň byl tento závod i Memoriálem Břetislava Hrubého a tak mezi zúčastněnými lodními třídami nechyběla ani jeho oblíbená třída Finn. Přestože proti letům minulým je možné konstatovat nižší počet účastníků, po společenské, ale i sportovní úrovni, měla regata již tradičně zdařilý průběh, ostatně jak je u ní pravidlem.

Z hlediska sportovního, přestože první dva dny panovala tropická vedra (teplota 35° C), byly odjety 3 rozjížďky za větru o síle 2 ? 4 m/s. Je potěšitelné, že z mého pohledu předsedy Protestní komise, která během závodu byla odhodlána uplatňovat tresty pro porušení pravidla 42 podle Dodatku P, komise nemusela udělit ani jediný trest. Rovněž bylo pro PK příjemné při náročném společenském programu, že nebyl podán žádný protest a PK sama žádné jednání nevyvolala. Pro úplnost ještě jména dalších členů PK, Slovensko zastupoval Marian Ugroň a Polsko Marian Krupa.

Jak už bylo zmíněno, tradičně bohatý společenský program po oba večery ( prezentace firmy SLAM, živá hudba s tancem, bohatá tombola ), výborné zázemí s chutným občerstvením pro všechny účastníky a na závěr opravdu velice hodnotné věcné ceny pro vítěze, vytvořilo vynikající atmosféru tohoto závodu, který se v letošním roce jel poprvé rovněž jako Poštovní spořitelna Cup.

Závěrem lze jen konstatovat, že je škoda, že účastníků nebylo více, pořadatelé počítali určitě s číslem mnohem vyšším než je 73 závodníků (Optimist 23, Laser 9, Laser Radial 5, Evropa 21 a Finn 15). Bohužel ani zahraniční účast nebyla na úrovni let minulých a tak podmínku pro udělení koeficientu 5 splnila pouze třída Optimist.

Karel Luksch J1R1/055


Výsledky:

Laser, lodí 9:

1. David Topiarz, 2. David Blatecký, 3. Karel Hrubý,

Laser Radial, lodí 5:
1. Piotr Jastrzebski (POL), 2. Blazej Kaczorowski (POL), 3. Mariusz Bulka (POL)

Evropa, lodí 21:
1. Katka Šmídová, 2. Anna Černá, 3. Jana Skotnicová

Finn, lodí 15:
1. Michal Hrubý, 2. Václav Cintl, 3. Milan Loukota (SVK)

Optimist, lodí 23:
1. Štěpán Staniek, 2. Darja Hajduga (POL), 3. Václav Korytář

Fotografie naleznete zde .

Marek Pavlovský

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>